αυτονομια

ενδοδαπεδια θερμανση εγκαταστασεις υγραεριου υδραυλικα εργα

Με την τεχνογνωσία και την εγγύηση TECHEM, η VARDALIS ΕΝΕRGY δίνει τη λύση στα προβλήματα της κεντρικής θέρμανσης παλαιών πολυκατοικιών μετατρέποντάς την σε αυτόνομη και παρέχοντας σας πολλά πλεονεκτήματα με ελάχιστο κόστος.

Αν σας απασχολεί πως θα πετύχετε να:

 • Λειτουργείτε την θέρμανση όποτε και εάν θέλετε

 • Έχετε όση ζέστη θέλετε όταν εσείς την θέλετε

 • Πληρώνετε ακριβώς όσο καταναλώσατε

 • Πετύχετε έως και 30% οικονομία στην συνολική κατανάλωση

 • Αποκτήσετε αυτονομία στην θέρμανση, όσο παλαιά κι αν είναι η πολυκατοικία, με ελάχιστο κόστος

 • Σταματήσετε να πληρώνετε ακριβά κοινόχρηστα για θέρμανση που δεν χρησιμοποιήσατε

 • Θέσετε τέρμα στις διαφωνίες και τη φθορά μεταξύ των ενοίκων στο θέμα της θέρμανσης

 • Ρυθμίζετε μόνος σας τη θερμοκρασία που θέλετε, στο δωμάτιο που θέλετε, και όταν θέλετε

 • Αναβαθμίσετε τη ζωή σας και το διαμέρισμα σας με ελάχιστο κόστος και έχοντας άμεση απόσβεση

Χρησιμοποιώντας το σύστημα ηλεκτρονικών θερμιδομετρητών της TECHEM, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη, μπορείτε όχι μόνο να έχετε αυτόνομη θέρμανση, αλλά και να πληρώνετε ακριβώς για την ενέργεια θέρμανσης που καταναλώσατε.

Οι θερμιδομετρητές TECHEM είναι ηλεκτρονικές συσκευές που μετρούν και καταγράφουν την πραγματική κατανάλωση θερμότητας σε κάθε καλοριφέρ των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.

Η θερμιδομέτρηση είναι το μόνο αξιόπιστο σύστημα παγκοσμίως καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας.

 • Τοποθετούνται γρήγορα και εύκολα πάνω σε όλα τα σώματα του διαμερίσματος χωρίς να χρειάζονται επιπλέον καλώδια, σωλήνες, σκαψίματα ή μετατροπές.
 • Η ανάγνωση των μετρήσεων γίνεται χωρίς επίσκεψη στο διαμέρισμα ενώ η έκδοση των δαπανών γίνεται με την βοήθεια ειδικού προγράμματος της TECHEM. Αποστέλλεται αναλυτικός λογαριασμός κατανάλωσης για κάθε σώμα του διαμερίσματος.
 • Παρέχουν την εγγύηση TECHEM και προδιαγραφές σύμφωνες με αυτές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (DΙΝ, ΕΛΟΤ, ΕΝ). Είναι πιστοποιημένες μετρητικές συσκευές κατανομής δαπανών θέρμανσης, είναι αξιόπιστες, ασφαλείς και δεν παραβιάζονται.
 • Για την κατανομή των δαπανών θέρμανσης της πολυκατοικίας βάσει της πραγματικής ενέργειας θέρμανσης που καταναλώνει το κάθε διαμέρισμα, πρέπει να τοποθετηθούν οι θερμιδομετρητές TECHEM σε όλα τα σώματα των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας.

Η ενέργεια θέρμανσης που δεν καταναλώνει κάποιο διαμέρισμα γιατί έχει κλείσει τα σώματα του είναι διαθέσιμη για οποιοδήποτε άλλο διαμέρισμα την θέλει, πετυχαίνοντας έτσι εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου (πετρέλαιο ή αέριο). Με πολύ απλά λόγια σώματα κλειστά σημαίνει αυτομάτως οικονομία καυσίμου.

Επίσης, με την αυτονόμηση της θέρμανσης ο κεντρικός λέβητας καταναλώνει λιγότερο πετρέλαιο, γιατί η μεγάλη κατανάλωση καυσίμου γίνεται όταν ο λέβητας πρέπει να ζεστάνει το νερό που είναι αρχικά κρύο και όχι όταν πρέπει να το διατηρήσει ζεστό και να το διαθέσει στα διαμερίσματα που θα ζητήσουν θέρμανσης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

1. Ασύρματος θερμιδομετρητής TECHEM

Ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης και καταγραφής της κατανάλωσης ενέργειας θερμότητας. Τοποθετούνται σε όλα τα σώματα των διαμερισμάτων χωρίς καμία υδραυλική ή ηλεκτρική εγκατάσταση.

ενδοδαπεδια θερμανση εγκαταστασεις υγραεριου υδραυλικα εργα, ΑυτονομίαΗ καταμέτρηση των καταναλώσεων γίνεται από την εταιρεία μας 3-4 φορές τη σεζόν της θέρμανσης. Οι μετρήσεις μεταδίδονται μέσω Wi-Fi και δε χρειάζεται η είσοδός μας στα διαμερίσματα.

Οι ασύρματοι θερμιδομετρητές σωμάτων είναι πιστοποιημένες μετρητικές συσκευές κατανομής δαπανών θέρμανσης, έχουν προδιαγραφές σύμφωνες με αυτές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (DIN,EN,ΕΛΟΤ) και εγγύηση από τη TECHEM.

2.Θερμοστατικός διακόπτης

ενδοδαπεδια θερμανση εγκαταστασεις υγραεριου υδραυλικα εργα, ΑυτονομίαΑντικαθίσταται ο πάνω διακόπτης του καλοριφέρ με έναν θερμοστατικό διακόπτη ο οποίος ρυθμίζει αυτόματα την λειτουργία του σώματος σύμφωνα με την θερμοκρασία χώρου που έχει επιλεγεί από τον κάτοικο του διαμερίσματος.

Ο κάθε ένοικος επιλέγει αυτόματα πότε και μέχρι ποια θερμοκρασία θα ενεργοποιήσει την θέρμανση, ενώ παράλληλα καταγράφεται με ακρίβεια η κατανάλωση του κάθε καλοριφέρ.
Με τον θερμοστατικό διακόπτη μπορούν να επιλεγούν διαφορετικές θερμοκρασίες για κάθε δωμάτιο , δηλαδή να επιτυγχάνεται αυτονόμηση σε επίπεδο δωματίου με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας θέρμανση

Επιπρόσθετα, για τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος τοποθετούνται στο χώρο του λεβητοστασίου:

Ελεγκτής αντιστάθμισης. Με τον ελεγκτή αντιστάθμισης επιτυγχάνεται απευθείας έλεγχος της λειτουργία του λέβητα. Επιπλέον ο ελεγκτής αντιστάθμισης, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού που διαρρέει όλη την εγκατάσταση ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, προσφέροντας έτσι την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Κυκλοφορητής INVERTER. Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας κυκλοφορητής INVERTER ώστε να μεταβάλλει τις στροφές του ανάλογα με τη ζήτηση θέρμανσης που υπάρχει.

Κλειστό κύκλωμα θέρμανσης. Για να λειτουργήσει το σύστημα στη πολυκατοικία σας ομαλά θα πρέπει να τοποθετηθεί κλειστό δοχείο διαστολής, μια βαλβίδα ασφαλείας και ένας αυτόματος πλήρωσης.

Βαλβίδα διαφορικής πιέσεως. Για την εξισορρόπηση των πιέσεων στην εγκατάσταση θέρμανσης στη πολυκατοικία σας ομαλά θα πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα διαφορικής πιέσεως.